06-30071643
info@yvonnekamiesmakelaardij.nl
Vorige | Volgende

Minister Cremerstraat 12a ZEIJERVELD

Bewaar object
Deze woning is verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Een op een schitterende locatie, te midden van landerijen, in de directe nabijheid van Assen en Zeijen en op een steenworp afstand van de golfbaan gelegen bouwkavel voor een vrijstaand woonhuis, groot ca. 3.421 m˛, plaatselijk bekend Minister Cremerstraat 12a te Zeijerveld. Thans staat op deze locatie een oude vervallen boerderij genaamd “de Keet”.

Historie:
In 1907 droeg de toenmalige oud-minister J.T. Cremer de Nederlandsche Heidemaatschappij op om een complex woeste grond te kopen en er nieuwe boerderijen te stichten. Het was het eerste grote project van de Nederlandsche Heidemaatschappij. Het eerste gebouw dat in 1908 gereed kwam was “De Keet”, dat in eerste instantie werd gebruikt voor de opslag van bouwmaterialen en als kantoor. Later is het pand verbouwd tot boerderij.

Anno 2019 staat het pand leeg en inmiddels is de bouwkundige staat dermate slecht, dat de boerderij gesloopt dient te worden (ca. 196 m˛).

Achter de boerderij staat een stenen stal, gedekt met A.B.C.-golfplaten, groot ca. 1.250 m˛. Tevens is aanwezig een stookhok.

Er is een sloopofferte aangevraagd voor de sloop van de huidige opstallen. Een koper dient de sloopkosten alsmede de aansluitkosten voor water, elektra en riolering zelf te betalen.

Inmiddels heeft de gemeente Assen schriftelijk antwoord gegeven op het door verkoper aangegeven vooroverleg. Hierin geeft de gemeente Assen aan mee te willen werken aan een woondoeleindenbestemming, waarbij het pand op dezelfde plek en in dezelfde verschijningsvorm teruggebouwd dient te worden.

Verkoper zal een bestemmingswijzigingsprocedure aanvragen bij de gemeente Assen. Hiervoor dient een bestemmingsplan geschreven te worden en onderzoeken te worden uitgevoerd voor flora en fauna (quick scan) alsmede een verkennend milieukundig bodemonderzoek conform de richtlijnen NEN 5740. De kosten hiervoor zijn voor de verkoper. Daarna wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart bij de gemeente, hetgeen minimaal 26 weken gaat duren, maar mogelijk ook langer.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied Herziening artikel 30 WRO
Bestemming : “wonen” bestemming zal door verkoper worden aangevraagd.

Ruilverkavelingslasten : n.v.t.

Oplevering : Ca. 3 weken na het onvoorwaardelijk worden van de koopovereenkomst of in nader overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
N.v.t.

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
196 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Assen
Sectie
AC
Perceel
545
Oppervlakte
3421 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object