06-30071643
info@yvonnekamiesmakelaardij.nl
Vorige | Volgende

Kerkdijk 27 ANSEN

Bewaar object
Deze woning is verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Een fraai in de dorpskern gelegen ruime bouwkavel voor een vrijstaand woonhuis, groot 1.120 m², nieuwe adres Kerkdijk 27 te Ansen, gelegen ten oosten van Kerkdijk 25.

De bouwkavel ligt in de dorpskern van het esdorp Ansen (gemeente De Wolden), maar door zichtlijnen heeft men toch vrij uitzicht over het omringende landschap. Het dorp telt ca. 296 inwoners.

Ansen staat bekend om zijn fraaie Saksische boerderijen én zijn ligging aan natuurgebieden. Landgoed Rheebruggen, een zeer mooi, vrij toegankelijk natuurgebied van ca. 246 ha. ligt op ca. 2,3 km. afstand. Dit landgoed werd al in 1382 genoemd. De aantrekkelijke beslotenheid van het landschap, met houtwallen, besloten weides en loofbos wordt afgewisseld met vier monumentale boerderijen. In 1835 is Huis Rheebruggen afgebroken, de toenmalige eigenaar kon geen geschikte huurder vinden!
Van de vroegere havezate zijn alleen nog de gracht en de visvijver aanwezig. Tegenwoordig is het landgoed eigendom van de Stichting ” Het Drentse Landschap”.
Tevens ligt de bouwkavel op ca. 1 km. afstand van de Anserdennen, onderdeel van Nationaal Park “Het Dwingelderveld”, ca. 3.700 ha. heide, vennen en bossen. Een ideaal gebied om tot rust te komen.
Ansen heeft een kleine dorpskern met een open, actieve gemeenschap en profileert zich als voorloper op het gebied van energieneutraal wonen.

Op ca. 2 km. afstand ligt het gezellige brinkdorp Ruinen, waar volop voorzieningen aanwezig zijn, net als in Dwingeloo, gelegen op ca. 7 km. afstand.

Er is een principe uitspraak gegeven door de gemeente De Wolden, waaruit blijkt dat de gemeente medewerking wil verlenen aan een wonen bestemming voor een vrijstaand woonhuis met garage. Hiervoor dient een bestemmingsplanprocedure doorlopen te worden. Inmiddels is het concept bestemmingsplan geschreven. De kosten voor wijziging van het bestemmingsplan zijn voor rekening van verkoper.

Met een woning, georiënteerd op de Kerkdijk, wordt voldaan aan het Landschappelijk Ontwikkelingskader (LOK) in die zin dat kleine inbreidingsplannen in de kleine kernen onder voorwaarden mogelijk zijn. Er moet in dit geval sprake zijn van zorgvuldige inpassing, passend bij het landschap. Dit is vast te leggen in het nog te ontwikkelen bestemmingsplan.

Het precieze bouwvlak, de landschappelijke inpassing, bouwvoorschriften etc. zullen in het bestemmingsplan worden opgenomen.

Er is inmiddels een verkennend milieukundig bodemonderzoek uitgevoerd, waarin geen bezwaren naar voren kwamen voor de bouw van een nieuw vrijstaand woonhuis.

De verdere bijkomende kosten (infrastructuur, riolering etc.) zijn voor rekening van de koper.

Bestemming: thans tuin.
Na wijziging van het bestemmingsplan: wonen (zie principe uitspraak d.d. 8 maart 2019 van de gemeente De Wolden).

Oplevering: medio 2021
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
N.v.t.

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
1120 m²

Indeling

Energie

Kadastrale gegevens

Gemeente
Ruinen
Sectie
I
Perceel
580
Oppervlakte
1120 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Deel dit object